1. Nagyné Tomes Éva vagyok, stílustanácsadó.

Mindíg is a szép, kecses, finom, nőies, de letisztult dolgok érdekeltek. Már az oviban is szemceruza volt a jelem, és bár édesanyám nagyon szép NŐ volt – és még most is legszebb számomra – mégis a szomszédban lakó „néni” lett a példaképen. Kislányként lenyűgözött mennyire illatos, szépen sminkelt, divatos ruhákban öltözködött. Ma úgy mondanánk, igényes, magára sokat adó, ápolt nő volt. Megfogadtam, hogy ha már nem kislány leszek, akkor olyan felnőtt NŐ leszek, mint Krisztina néni a szomszédból.

Hivatásnak olyan szakmát választottam, ami a legszorosabban kötődik a szépségiparhoz: kozmetikus lettem, első sorból szívtam magamba a szépséggel kapcsolatos dolgokat, és próbáltam átadni a kezelések során vendégeimnek.

Aztán életem egy szakaszában kis pálya-módosulásra kényszerültem, fogtechnikába is bele kellett kóstolnom. A széphez való viszonyom itt is megmaradt, hiszen segítségemmel embereknek tudtam szép mosolyt varázsolni az arcukra.

Aztán életem úgy alakult, hogy fel kellett adnom a hivatásom. Nem azért mert erre valamilyen külső ok kényszerített, hanem mert úgy éreztem az évek során, hogy ebben a szakmában elértem amit elérhettem. Nem tudok tovább fejlődni, azonban a hosszú évek tapasztalata, gyakorlata és bennem meglévő nőiesség nem engedte, hogy 180 fokos változást csináljak. Valamint az igény megmaradt, hogy – akárcsak a kozmetikában, vagy a fogtechnikában – jó volt látni az emberek, főleg a nők arcán az elégedettséget, hogy adtam valamit amitől boldogabbnak, szebbnek, kiegyensúlyozottabbnak érezzék magukat.

Ebből jött, hogy akkor segítek a nőknek még nőiesebben öltözködni, rávezetni őket egy olyan stílusra, amit én is – talán – hitelesen képviselek, és ami már kihaló félben van: NŐként öltözni, és nem trendinek lenni, mindenek előtt az ízlést erősíteni!

  1. Üzleti filozófiám

Nem véletlenül a mottóm S. De Beauvoir híres mondása: NŐNEK NEM SZÜLETÜNK, NŐVÉ VÁLUNK! Azthiszem ebbe minden benne van. Nem hiszek a XXI. századi modernkedő feminista (ál)egyenjogúsításban. Én NŐ vagyok, nem akarok FÉRFI lenni, nem akarok nadrágot hordani, azt meghagyom a férfiaknak! De fenntartom a jogot, hogy a nadrágot én válasszam ki!  Egyébként a férfiaknak egy életre szóló elfoglaltság annak misztériuma, hogy mi is van a szoknya alatt! És igen Hölgyeim: a magassarkú a barátunk, csak meg kell tanulnunk használni, betörni, uralni, és nem mellesleg járni benne!

Ahogy mondani szoktam: 110%-os NŐ vagyok, és nem félek használni!

Szóval én nem ígérem, hogy topmodellt csinálok belőled, nem faragom át a tested, nem írom át az egyéniségedet, nem vagyok Pygmalion! Egyet viszont megígérhetek: ha a tanácsom és a segítségem kéred, akkor útmutatásaim alapján, ahogy a mottómban is szerepel, IGAZ NŐVÉ VÁLHATSZ! Tudod, amilyen mindíg is szerettél volna lenni..Természetesen csak ha TE is akarod….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.